Makramee

Makramee tai makramee-solmeilu on käsityötekniikka, jossa solmuja käyttämällä saadaan aikaan koristeellisia nyörejä tai pintoja. Makramee-tekniikan avulla voidaan tehdä muun muassa koruja, avaimenperiä, vöitä ja koristetekstiilejä. Koristetekstiileistä makrame seinävaatteet, amppelit ja unisiepparit jatkavat suosiotaan kodin sisustamisessa. Todella moni on innostunut itse valmistamaan makramee töitä, koska niiden tekeminen ei vaadi mitään erityisiä työvälineitä.

Makramee lanka

Makrameessa käytetään paljon hapsuuntuvia eli löyhäkierteisiä naruja, jotka usein kammataan auki. Monet verkkokaupat ja lankakaupat myyvät makrameehen tarkoitettuja lankoja, mutta kierrätyspuuvilla, paksut puuvillalangat, punoskude ja juuttilanka soveltuvat hyvin makrameen valmistukseen.

Makramee solmut

Makrameesolmuja voi alkaa harjoittelemaan alla olevien videoiden ohjeistuksella. Perus solmuilla saa jo mielettömän kauniita seinävaatteita, kukkaamppeleita tai koruja aikaiseksi. Taitojen karttuessa voi laajentaa erikoisempiin solmuihin ja tekniikoihin. Seinävaatteen kepiksi käy myös hyvin ihan luonnosta löydetty puun oksa.

Helppoja solmuja aloittelijoille
Makramee perussolmujen opetusvideo

Makramee ohje

Makramee ohjeita löytyy ilmaiseksi monelta sivustolta (esimerkiksi Lankava), mutta aloittelijan voi olla helpompi seurata solmutekniikoita aluksi vidon välityksellä.

Makramee seinävaate ohje

Seinävaatetta voidaan myös kutsua makramee seinäkoriste tai makramee seinätekstiili nimellä. Seinävaate ripustetaan koristeeksi seinälle taulun tavoin tai sitä voidaan käyttää verhona.

Helppo makramee seinävaate ohje
Makramee seinävaate

Makramee amppeli ohje

Makramee amppelit ovat niin kauniin näköisiä esimerkiksi helppohoitoisen kultaköynnöksen kanssa, josta löydät tietoa täältä.

Makramee amppeli ohje englanniksi
Helppo diy makramee amppeli ohje suomeksi

Makramee korvakorut

Makramee korvakoru ohje

Jos diy makramee ei ole sinun juttusi, niin ihanista valmiista luomuksista on tulossa kohta oma postaus!

1 ajatus aiheesta “Makramee”

  1. Paluuviite: Kauneimmat kukkaruukut – sopivan ruukun valinta – Sisustusinto.fi

Kommentointi on suljettu.