Lastenhuoneen sisustus – tiipii vai talosänky?

Tiipii teltta

Lastenhuoneen sisustuksessa on pitkään näkynyt sisustustrendinä lasten tiipii teltta. Eikä mikään ihme, tiipiit näyttävät aikuistenkin silmään kauniilta ja lapset rakastavat majaleikkejä. Tiipii on helppo kasata ja lastenhuoneen nurkassa pallovaloilla valaistuna sekä tyynyillä vuorattuna leikkiteltta kutsuu aikuistakin mukaviin luku- ja satuhetkiin.

Pienen lastenhuoneen sisustuksessa tiipii teltta vie kuitenkin turhan paljon tilaa ja edestakaisin kasaamisen seuraksena teltta usein jää alkuinnostuksen jälkeen kaappiin lojumaan. Isossakin huoneessa lattialla oleva teltta voi siivouspäivinä olla imurin tiellä.

 

Katso Jollyroomin tiipiit tästä

Talosänky

Talosänky tarjoaa käytännöllisyyttä säästämällä lattiapinta-alaa majaleikkien siirtyessä sänkyyn. Talosängyssä voi viettää yöt nukkuen ja päivisin sänky muuttuu leikkipaikaksi.

Lapset pitävät majaleikeistä pitkälle kouluikään asti. Mikäs sen hauskempaa kuin kaverin kanssa lueskella kirjoja tai supatella salaisuuksia taskulampun valossa omassa piilopaikassa. Talosängystä on helppo lakanoiden tai vilttien avulla loihtia turvallinen ja kotoisa teltta.

Myös talosänkyyn tarkoitettuja valmiita sänkyverhoja on myynnissä.

Talosänkyjä on kolmessa koossa, junioreille 140cm tai 160cm pitkä sekä isommille lapsille täysipitkä 200cm. Pienelle taaperolle ensisängyksi pinnasängyn jälkeen käy hyvin lyhyempi malli, mutta jos ajatuksena on ostaa sänky, joka menee kouluikään asti, niin kannattaa valita täysipitkä.

Jos ei halua ostaa kiinteätä talosänkyä, niin vaihtoehtona löytyy myös talosänkyrunkoja, jossa patja asetetaan lattialle sekä kevyempiä vuodekatos malleja.

Lasten vuodekatos on kankainen verho, joka kiinnitetään sängyn tai pinnasängyn päälle katosta roikkumaan. Samanlaisia sängyn ympärille laitettavia prinsessaverhoja oli jo 90-luvulla, nykyään valikoima tekstiilin, mallin ja värin osalta on vain paljon laajempi.

Näppärimmät nikkaroivat talosängyn itse, mutta ilman osaamista kannattaa hankkia kunnon ohjeet diy projektiin. Sängyn rungon on oltava turvallisuussyistä erittäin tukeva ja kestävä lasten käyttöön. Puun laatu on myös hyvä huomioida, ettei sängystä irtoa tikkuja lapsen sormiin.

Talosängyt ovat erittäin suosittuja huonekaluja lastenhuoneen sisustuksessa ja ne myötäilevät värimaailmaltaan tämän hetken vaaleaa ja maanläheistä tyyliä. Suosituimpia ovat vaalean puun väriset, harmaat sekä valkoiset sängyt.

Minitude Mason talosängyn sänkykehikossa on savupiippu ja leikkikehä, joten se näyttää aivan oikealta talolta. Tunnelma on kuin pienessä majassa ja uni maittaa varmasti!

Katso ihanat talosängyt Jollyroomilta

Pallovalot ja viirit sopivat ihanasti talosängyn koristeluun. Pallovalot toimivat samalla sopivana yövalona sängyn päädyssä.

Jalallisissa talosänky malleissa sängyn alle saa kätevästi säilytyslaatikkoja petivaatteille tai lasten leluille. Pienessä huoneessa tämä kannattaa ottaa huomioon, jotta saadaan lisää säilytystilaa mahdollisimman paljon.